Pay it forward

Pay it forward

Har du sett filmen Pay it forward? Rollefiguren til Haley Joel Osment gir en god gjerning til en annen person.

"Kevin er Haleys nye lærer, og i samfunnsfagtimen gir han elevene et oppdrag: Gå ut og gjør noe som gjør verden til et bedre sted.

Alle de andre elevene oppfordrer til resirkulering og dyrebeskyttelse, men lille Haley bestemmer seg for å gjøre en god gjerning for tre mennesker som ikke kan gjøre gode gjerninger for seg selv (hjemløse), mot at de gjør en god gjerning for tre andre mennesker ? send det videre, med andre ord. Eller Gi det videre, som jo filmen heter.

Sånn blir tre mennesker til ni mennesker til 27 mennesker til det hele er blitt en bevegelse som når en intetanende journalist i Los Angeles. "(Brita Engseth Møyseth)

Eneste betingelsen at den andre personen får motta, er at den må love å gi noe som betyr noe videre. Et enkelt prinsipp som kanskje ikke er så enkelt allikevel. Noen har nå tatt dette prinsippet og gjort det om til en gave. Jeg leste om det i amylin sin blogg. Du kan følge linkene tilbake fra hennes blogg.

Dette er formen det er støpt i:
"Jeg vil sende en håndlaget gave til de tre første som legger igjen en kommentar i bloggen min, og som spør om å få delta i en Pay it forward(PIF)-utveksling. Jeg vet ikke hva gaven vil bli ennå, og det er ikke sikkert du vil motta den verken i morgen eller i neste uke. Men jeg lover deg at du skal motta den i løpet av de neste 365 dagene. Det eneste jeg ønsker at du skal gjøre for meg er at du gir det samme løfte i din egen blogg."

Vil du delta, legg igjen en kommentar på dette innlegget her.

2 kommentarer

- MATMOR -

20.okt.2007 kl.19:42

Klart jeg vil væ'me på dette!!!Spennende! Og i morra lover jeg å lage en lik kommentar som du her - i min egen lille blogg!

Anette

23.okt.2007 kl.12:28

Eg blir gjerne med =)

Skriv en ny kommentar

hits